WordPress performance

Voorkomen afhakende bezoekers en gemiste conversie

Uit onderzoeken blijkt dat een groot deel van de internetgebruikers de website die zij bezoeken direct zal verlaten wanneer deze niet binnen 3 seconden inlaadt. Daarnaast heeft de gemiddelde internetgebruiker de verwachting dat de website binnen 2 seconden inlaadt. Gebeurd dit niet dan gaat dit direct ten koste van de klanttevredenheid (zo’n 16% verlies aan klanttevredenheid voor iedere seconde meer laadtijd).

Daarom is het belangrijk om de laadtijden van uw website pagina’s terug te brengen tot onder de 3 seconden en liefst tot onder de 2 seconden. Afhakende bezoekers zijn niet de enige reden om dit te doen: ook Google is de laadtijden van webpagina’s gaan beoordelen en is deze gaan hanteren als een ranking factor in haar search algoritme. Dit betekend dat uw website een streepje voor heeft in de zoekresultaten van Google indien deze sneller dan gemiddeld inlaadt.

WordPress websites bevatten vaak diverse plugins die de performance negatief beïnvloeden en de laadtijden doen oplopen (denk aan WPML en Woo-Commerce).

Heeft u het vermoeden dan uw website te traag is? Wij versnellen uw WordPress website zonder concessies te doen op het vlak van content. Het resultaat is een website met pagina’s die sneller inladen, tevreden bezoekers die niet afhaken en dus meer resultaat.